6 způsobů, jak na drobné žilky v obličeji

6 způsobů, jak na drobné žilky v obličeji

V těchto dnech se mi ozvala žena, jejíž jinak krásnou tvář už několik let „zdobí” drobné, ale výrazné červené žilky ve tvářích. Nic předepsaného lékaři nezabírá. Co tedy s tím?

  1. Protože se zabývám celostní medicínou, nezavrhuji ani lékařské metody. Z tohoto pohledu je možné metličkové žilky ve tváři řešit laserem. Poněkud dražší záležitost… Nechám na zvážení každé/ho.
  2. Určitě doporučuji vyhnout se opalování obličeje, ale i jeho napařování například v horké vaně nebo sprše. Stejně jako horko je pro tvář zasaženou žilkami extrémní zima a chlad. O peelingu nemluvě. Ten už tak citlivou tvář ještě více rozdráždí.
  3. Je třeba vyhnout se alkoholu a kouření. Obojí tvorbu žilek a citlivost obličeje podporuje.
  4. Žilky často značí i hormonální nerovnováhu např. v době užívání antikoncepce, v těhotenství, po porodu, v přechodu apod. Pokud tušíte, že by toto mohl být právě váš problém, sáhněte po Australských květových esencích, které míchám na míru. Jde o kapičky, které se kapou pod jazyk. Je ale možné podávat je ve formě spreje nebo krému.
  5. Znáte obličejovou mapu? Má klientka má žilky ve tvářích, jako malované v zónách plic. Konkrétně pravá tvář značí, že konzumuje příliš velké množství mléčných výrobků, než tělo unese. Levá tvář zase poukazuje na stres a možné alergie (pylové, potravinové apod.).
  6. Podívejme se na problém i z pohledu psychosomatiky, kterou se také zabývám. Tady drobné začervenalé žilky ukazují, že dotyčná až křečovitě lpí na dávných záležitostech, vztazích, třeba i křivdách a těžko zapomíná. Cítí se raněná a vyčerpaná životem. A i na to existují Australské květové esence.

Nevíte si rady se svým problémem? Obraťte se na mě a určitě něco vymyslíme.