Stres, úzkosti, deprese: kouzelná hůlka existuje, říká se jí Australské květové esence

Stres, úzkosti, deprese: kouzelná hůlka existuje, říká se jí Australské květové esence

Když jsem před téměř 15 lety poprvé pocítila, co dokáže s myslí i tělem udělat panická úzkost (ataka), hledala jsem cestu, jak z toho co nejrychleji ven. Třes, tíseň na srdci, pocit “knedlíku” v krku, bušení srdce, kolísání tlaku, polévání horkem, mdloby, motání hlavy, derealizace, depersonalizace, celková slabost v těle… prostě ve chvíli panické ataky bych měla potíže se i zvednout z postele a dojít na wc. Ale já to zvládla! Dnes svoji úzkost nazývám familiárně Pepina, umím se jí vysmát do obličeje a vysvětlit jí, že má okamžitě odejít do patřičných mezí. Povím vám, jak jsem to dokázala.

Když se terapeut otevře

Možná si řeknete, že pomáhám lidem, jak ven z psychické tísně a sama jsem měla potíže. ALE! Jaký asi bude terapeut, který se sám potýkal s tím, co vy? Nedokáže vám lépe poradit, když má vlastní zkušenost a dokázal s problémem zabojovat? Tohle jsem si nějakou dobu rovnala v hlavě a dnes už nemám problém svým klientům na férovku říct, že jsem si panickými atakami procházela pár let. Benefitem je, že jsem je porazila a vím, jak na ně. Mám spoustu tipů, jak s úzkostí zamávat, ale to by bylo na individuální sezení, které si se mnou samozřejmě můžete domluvit. Dnes bych ale chtěla vyzdvihnout to, co mi pomohlo víc než antidepresiva (i když je v žádném případě neodsuzuji a v případě nutnosti dokonce doporučuji).

Úzkost si pro vás přijde nečekaně

Krátce po narození syna mi byla předepsána antidepresiva, která měla zabránit úzkostným stavům. Nebyla jsem v depresi, ale panická úzkost (Pepina) přicházela zcela nečekaně. Třeba když jsem chovala syna v náruči nebo jsem se venku procházela s kočárkem. Tohle prostě nechcete!

Po nasazení antidepresiv se dočasně můj stav měl zhoršit. To se opravdu stalo. Asi po měsíci mi mělo být lépe. Jenže to se nekonalo. Po dvou, třech, čtyřech měsících jsem pociťovala lehkou úlevu, ale nebyla jsem to já. Potlačily se totiž nejen moje negativní pocity, ale bohužel i pozitivní emoce.

Tolik jsem toužila po tom, abych se zase zhluboka nadechla, dlouze vydechla a cítila se uvnitř volná, svobodná. Úzkost si pro mě stejně dál chodila. Tak schválně, kdo tenhle pocit zná? 🙂

Síla přírody není jen mýtus

Ne náhodou jsem poznala (vlastně už ani nevím jak a kde) Andreu. Není ani z Děčína. A ta připravovala Australské květové esence na míru. Umíchala mi směs Emergency, která je pro lidi s úzkostmi to nejlepší, co jsem kdy poznala. Užívala jsem po sobě dvě lahvičky esencí a třetí jsem už měla pouze při sobě v kabelce pro případ “co kdyby náhodou”. A byla jsem z toho venku. Zázrak! Tolik mě tenhle účinek Australských květových esencí nadchl, že jsem sama absolvovala vzdělávací kurzy pro praktiky Australských květových esencí a už pár let je míchám svým klientům na míru já.

Australské květové esence, které míchám u sebe v poradně, každý obdrží v lahvičce s kapátkem nebo rozprašovačem. Užívání je tedy buď formou pár kapek pod jazyk (většinou 2x denně) nebo pomocí spreje na tělo či do prostoru. Běžně esence užívají dospělí i děti. Dokonce je lze aplikovat i miminkům ihned od narození (samozřejmě ne pod jazyk).

Panika nebo dlouhodobý stres? Jaké esence zvolit?

Já jsem se potýkala s panickými úzkostmi. Na ty jsou dobré esence Emergency. Pokud ale procházíte depresivními stavy, kdy i špatně spíte a nemáte náladu, na nic se netěšíte, byly by pro vás lepší esence s názvem Calm and Clear. Podívejme se na jednotlivé směsi blíže:

  • Emergency – těmto Australským květovým esencím se česky říká První pomoc. Jejich prioritou je okamžitě vás zklidnit v jakékoliv stresové situaci. Může jít o výše zmíněnou paniku, ale také strach, šok, náhlé trauma nebo obrovskou trému či stres (např. před návštěvou zubaře nebo důležitým vyšetřením). Úspěchu s těmito esencemi dosahujeme také u dětí, které v noci budí noční děsy. Esence Emergency lze kapat pravidelně ráno a večer, nebo v případně nutnosti jako “SOS” až několikrát denně. Dokáží uklidnit do 5 minut.
  • Calm and Clear – česky bychom tyto Australské květové esence mohli nazvat Zklidnění. Dokáží uklidnit dlouhodobý stres, přetížení, psychické vyčerpání a neustálý chod myšlenek. Pokud někomu chybí radost ze života, špatně spí a má pocit, že se nedokáže psychicky uvolnit, Calm and Clear je perfektní volba. Mimo jiné je tato směs esencí vynikající pro hyperaktivní děti i dospělé, kteří potřebují zpomalit.

Esence lze osobně předat i poslat poštou/Zásilkovnou

Cítíte ten rozdíl mezi těmito esencemi na zklidnění psychiky? Potřebujete některé z nich? Pak vás možná potěší, že vám je mohu namíchat a předat v Děčíně, nebo je zasílám přes Zásilkovnu nebo Českou poštu.

Cena Australských květových esencí s kapátkem (30 ml – kapou se pod jazyk) je 450 Kč. Sprej (50 ml – na tělo nebo do prostoru) vyjde na 600 Kč. Pokud chcete esence zaslat, účtuji si balné a poštovné ve výši 90 Kč. Pro umíchání esencí není nutné hodinové sezení v mé poradně, stačí popis vašich potíží, případně krátká (pětiminutová) konzultace.

Pokud máte o Australské květové esence zájem, klikněte na tlačítko a ve formuláři mi popište vaše konkrétní potíže. Uděláme vám líp.

Poznámka: Pomocí Australských květových esencí je možné řešit řadu dalších nepříjemných psychických stavů – smutek, snížené libido, závislosti, zlozvyky, vztahové problémy, únavu, špatné soustředění, vzteky atd.